Tuesday, December 2, 2008

Bangkok

part 1;

sawadeekruppp.
baru baru ni aku berkesempatan melancong ke bangkok,thailand.aku pergi dengan diba dan beberapa orang rakan yang lain.alhamdulillah selamat pergi dan pulang.sebelum ni aku pernah ke thailand iaitu hatyai & phuket.tapi tu dah lama dah.yang ni 1st time aku gi bangkok.satu pengalaman yang mencabar sebab rata-rata orang kat sini tak fasih berbahasa inggeris.yang pandai,peniaga-peniaga kain baju kat pasar malam tu la

dengan apa yang berlaku di bangkok sekarang ni dengan lapangan terbangnya yang tutup,kami ambil keputusan untuk travel dengan keretapi.padahal memang dah plan lama dah nak naik keretapi gi bangkok :)

keadaan dalam keretapi yang agak serabut,kami tabah kan hati juga dalam perjalanan yang mengambil masa kira-kira 24 jam jugak dari butterworth ke bangkok (satu hari perjalanan dalam keretapi;cuba anda bayangkan...)

trip jam 2.45pm waktu malaysia sampai ke bangkok jam 2.45pm keesokkan harinya waktu thai.so memang dah sedia upper berth (kabin katil)
aku punya

diba punya pun upper berth.harga sekitar RM108.kalau lower berth mahal la sikit.RM118.sikit je mahal.tapi apa kan daya masa beli tiket,yg bawah semua full.nak yang bawah sebab senang kalau nak ke toilet buang air.kalau bawah tak payah nak manjat-manjat.luas pun luas..

good morning thailand


Ratchburi,salah satu stesen sebelum Bangkok railway station

muka kelegaan akibat kebaih pungkoq setelah seharian di dalam keretapi yang makanannya ntah apa-apa ntah.


Bangkok railway station


p.s,ni aku upload lepas beberapa jam melabuh kat kl.tunggu next upload!

best regard,
fad

5 comments:

mama panggil aku alia... said...

best dol!!!

ni yg nk g honeymoon kat sane lak :))

JZ said...

dildo aku ko xbelikan jgk!babi!

Blogger said...

uiks, best tuh,
aku nak pegi jugak laa..

Hanafedora said...

bangkok plak fad??? ish mmg berjalan je u nih... :D

fad said...

travel travel travelll.thats i always wanted to do in my life